reflection about the past.

malam tadi, entah kenapa aku buat renungan atas apa yang dah berlaku kat aku selama ini.  terfikir juga yang seharusnya bukan orang je patut pikir pasal kita, tapi kita pun harus pikir pasal orang lain. mungkin selama ini aku agak keterlaluan hingga lupakan perasaan orang lain.

tetapi aku agak keliru situasi yang macam mana dan bila sepatutnya aku pikir pasal perasaan aku sendiri dan sampai bila nak puaskan hati orang lain saja? ya itu questionmark kat kepala aku sekarang. tapi mungkin akan tiba suatu hari nanti ada orang yang mampu mengajar aku ini semua.

semalam mengajar aku untuk hargai hari ini dan esok.



aku teringin seseorang untuk layan aku macam adik dia, tak kisah la orang tu lelaki ke perempuan ke pondan ke. sebab memang aku ada sibling kandung tapi aku tak rapat sgt dgn mereka. mungkin rapat kami mcm kawan je. sebab aku selama jadi anak angkat aku hidup jadi anak tunggal selama 10 tahun dan selepas itu baru ada adik angkat lagi. bukan aku salahkan takdir mcm ni tapi aku teringin juga nak dilayan mcm seorang adik. memang teringin sangat. tak pe sabar. mungkin ada suatu hari nanti. :D

i want someone that really want to hear my problem everytime i need you. but don't act like you didn't care about me. kalau awak tak ikhlas jadi pendengar saya boleh bagitau saya yang awak tak nak jadi pendengar lagi. daripada hati saya sakit tengok aksi awak yang endah tak endah bagus awak terus terang.


because life was meant to be colorful

hari ini, oh gloomy nyer, tadi call mak dgr suara mak je dah sebak .. nangis kejap lepas call mak. congek kan? mane tak nye perut lapar brapa hari tak makan sebab purse kering kontang kot sebab time nak berjimat lah kene spend duit. haduii...


yeap because life was meant to be colorful.. tak selamanya kita bahagia dan sedih kita ada roda kehidupan :')..

pernah terfikir benda ni:


  • kan best kalau dunia nie tak ada pakai duit. semua barang free
  • kan best kalau tak pernah jatuh cinta, dan hanya jatuh cinta pada orang yang betul-betul memang buat kita
  • kan best kalau mereka ada ketika kita perlu kan mereka
  • kan best kalau ada pari-pari
i do believe in magical life.

hari ini nak study-study tapi mcm paksa diri sendiri study je sebab apa yang dibelajar x masok otak sangat.. adui.. camne nak jwb exam besok. kalau kuiz je xpe la kot buat sebarang ni last choice tak nak la buat sebarang kalau boleh nak buat betul-betul sebetulnya. tak nak fail paper. sebab mcm rugi kalau fail :'(

okla bye2..

mereka kalau ketika diperlukan langsung tak ada

betul kan? kalau orang yang kita perlukan sangat-sangat time tu mesti tak ada. -sigh-

hampa kan? almaklum lah manusia katakan kata-kata hanya sekadar omong kosong. lepas ni tak nak tolong mereka lagi, tapi kalau ckp mcm tu walau sebagai mana sekali pun tetap juga nak tolong diorang. sebab ? kesian kat mereka. mereka orang yang kita kenal.


see ? nampak benda cute tu rasa nak makan, tapi bila makan tak lah sedap mana pun. pernah makan tapi manis sangat sampai boleh sakit tekak makan. opss mungkin aku bukan pengemar manisan.

perkara paling aku tak suka buat seorang diri:

  • assignment berkumpulan, report terpaksa buat sorang diri yg lain dpt markah free
  • makan sorang-sorang tak ada yang sudi sebab diorang ada pasangan masing-masing, kwn-kawan busy memanjang
  • berjalan sorang-sorang, serious seram kot rasa berjalan sorang-sorang lagi-lagi tempat sunyi


#awak-awak sekalin yang kenal sy, so ingat-ingat la apa yang aku tak suka, kalau aku diam tandanya aku x suka lah tu.

skrg tgh tahan sakit bukan ada org pun nak tanya dah makan belum, sihat ke tak, ade pun ntah-ntah tak ikhlas sebab tak pernah jumpa rakan fb katakan.

nak nangis puas-puas je rasa. tapi tak guna baik pergi belajar. :')

quotes of the day #1


gambar diletak tanpa motif!!

"It is not for me to change you. The question is, how can I be of service to you without diminishing your degrees of freedom?" - R. Buckminster Fuller
quotes of the day#1

hapuskan rasa cinta itu jika dia bukan untuk ku.


oh Tuhan tolong lah aku hapuskan rasa cinta ku terhadap nya andai benar dia tidak ikhlas bersama ku sebab aku pun ingin bahagia tanpa dia. 

andai benar dia hanya ingin permainkan perasaan ku hapuskan perasaan itu dari hatinya agar aku tidak terluka.

andai benar dia untuk ku semaikan lah rasa cinta kami. andai bukan hapuskan lah rasa itu dan tumbuhkan nya untuk orang yang layak merasaai dan menerima nya kelak.

-Aku yang tersakiti_Judika-



disaat seseorang luka kan hati kita maka akan datang lah

yeap akan datang lah seorang yang akan menghiburkan hati anda dan merawat luka lama anda. dan di saat itu orang yang melukakan kamu akan rasa menyesal kerana telah melukakan kamu. quotes for today. -mata tak boleh tido seyh-


lama seyh tak update blog. ok it's october now. well hello october.. final exam begin today. my first paper on 4th october 2012 :) wish me luck.

#satu

Assalamualaikum readers (bagi je salam walaupun takada orang baca, atleast nampak beradab sikit.) Ternyata jarang sekali aku menarikan jar...