Posts

Showing posts from September, 2013

think positive

Salam dan hai.

first of all, did U all pernah ada seseorang yang tak suka dengan you all?  rasanya mesti ada kan?

Sedangkan artis yang dah fofular di dunia hiburan pun banyak haters apa lagi kita yang langsung x dikenali ramai orang.  Orang yang tak kenal kita pun kadang-kadang rasa annoying serta menyampah tengok perangai kita yang tak serupa diri tu.  Yang kategori tu boleh dimaafkan lagi bila diorang tak suka kita sebab, tanggapan mereka pada kita pada first impression tu salah.

First impression? ok yang ni tak nak komen sangat sebab for me first impression tak semestinya betul sebab kita don't judge a book by its cover.

and this the thing i want to story ialah, saya hanyalah manusia biasa yang meminjam serta menumpang di muka bumi ini.  Nak suruh orang suka kita pun tak boleh sebab manusia ni lagi kita paksa lagi lah mereka tak suka.  nak salahkan awak semua memang tak la kan.  setiap kita mesti ada orang yang kita tak suka.  For me, I take all the negative comments that peopl…

Dugaan itu satu ujian.

Lama dah tak singgah sini.

Blog lama dah buang dah. :') Jangan tanya kenapa.

Lama menyepi pun atas sebab tertentu.  Orang selalu kata, kita hidup pasti akan berhadapann dengan pelbagai dugaan serta halangan.  Namun jangan jadikan itu sebagai sebab kita gagal.  Kita semua tak akan lari dari menghadapi dugaan, cobaan serta rintangan.  Sebab itu akan menjadi pengalaman, pengajaran seta mematangkan cara pemikiran kita.

Hidup semester empat dah berakhir.  Banyak juga halangan serta cabaran yang ditempuhi selama semester empat ini.  Tapi berkat kesabaran serta kegigihan, dapat juga menempuhinya dengan jayanya.  Final exam pun ambil dua paper ja semester ni.  First paper 1 Oktober 2013 and last paper pada 4 Oktober 2013.
Banyak kan masa nak ulang kaji?  So please diri jangan malas-malasan lagi.

Di kesempatan ini juga nak ucap thank you for those yang wish me birthday pada 9 September 2013 yang lepas.  Now dah official 20 years old dah. Terima kasih atas doa serta sokongan kalian semua.

S…