Posts

Showing posts from October, 2013

harapan palsu.

kembali lagi bertemu kita kali ini. slot jiwang haha. ok aku gurau je. jangan la sampai nak baling kasut smua. tak cool la korang. meh mai dekat sini, aku nak story mory.

dalam hidup kita ini kan mesti la kita pernah menyukai, menyintai seseorang tanpa pengetahuan mereka kan? Nak senang cerita budak-budak zaman sekarang ni panggil Candy Crush. Canggih kau nama tu Crush, dulu aku ingat Crush ni terbabas masuk longkang. Bijak pandai la budak zaman sekarang mesti minum susu Progress Gold kan masa kecik dulu? Bila kita dah suka dengan someone tu kan mesti kita nak selalu bersama dia, nak berkawan rapat dengan dia, malah intention nak jadi laki/bini dia pun ade kan?

Tapi paling parah kalau diorang bagi harapan palsu kat kita, diorang layan kita bagai kekasih awal dan akhir lepas tu main blah mcm tu je. memang rasa macam nak bagi penumbuk je kan? Tapi wat cool je, even hati ini bernanah akibat luka dari duri yang tajam itu menguris hati bagai hempedu. Ecece ayat aku kemain. Kalau bagi talk …

Bedak Sejuk

hello dan Salam Aidiladha.

cuti semester kali ini tak ubah macam cuti semester yang lepas-lepas. Tapi cuti kali ini tak lama sangat sebulan lebih je.  Kau pejam celik pejam celik mata tu dah habis cuti.  Kebiasaannya boring cuti semester aku sebab dok terperuk dalam rumah tak buat apa-apa. Langsung tak ada insentif nak keluar berjimba dgn kengkawan.  Hari-hari hadap novel tebal, dgr lagu, bertweet berinstagram semua. Boringnya hidup.

sejak kebelakangan ini aku ada insentif nak jadi cantik tau. haha. kelakarkan.  aku namakan projek aku ini sebagai "aku pun nak cantik!" tapi tak la bermakna aku ni nak cantik sampai nak buat surgery tu semua. itu semua buang duit je. baik aku amalkan amalan tradisional nenek moyang kita dulu-dulu. Rajin pulak aku nak mengodek segala petua kat internet.

so first step aku pakai bedak sejuk, ni ha sekarang ni tengah menaip sambil bersin pakai bedak sejuk habis pecah masuk dlm lobang hedong aku ni. nak korek hedong pun payah.  sebenarnya lama dah a…

BAHAYA ke mengunyah ais.??

Tertarik pulak dengan artikel dalam majalah remaja edisi 1 Ogos 2013 yang lepas, jenuh nak menyuruh mata ni tidur ha tu yang belek mana-mana majalah yang ada. Ni pun belum update baru lagi majalah sebab lama dok pergi bertapa dekat kampus menuntut ilmu yang meluaskan pengetahuan.
Aku kalau pergi minum kata mana-mana kedai memang tak sah kalau tak kunyah ais cube. Aku pun tak tahu kenapa aku boleh addict mengunyah ais ni.  Lagi-lagi kalau aku tengok ais tu kecil-kecil hancur memang laju je aku ngap masuk dalam mulut.  Kawan-kawan memang dah sedia maklum lah dengan perangai aku yang satu ni. Tapi ada la sorang dua kawan tegur aku tak elok kunyah ais. Tapi aku buat donno je hahaha. Sorry kawan.
Aku memang tahu kunyah ais ni memang tak elok, lagi-lagi kau makan kat tempat high class gitu hotel lima bintang punya restoran duduk lagi semeja dengan orang berkaliber macam Dato’ Seri, Tan Sri ke kan naiya. Langsung tak ada table etiquette betol. Bukan kah hilang sudah ciri-ciri nak jadi calo…