Posts

Showing posts from November, 2013

kisah timun.

timun. Aku suka makan timun. Aku makan ulam timun je la. Kalau dah masak jadi sayur aku tak suka sebab dia lembik mcm jelly basi. Ada sesetengah kawan aku tak reti makan timun, ada juga yang tak boleh makan timun sebab timun ni kan sejuk dan berair diorang sakit perut kalau makan timun. Aku tak kisah pun sebab aku jenis bukan pengemar makan sayur-sayuran.

jadi caranya aku jadikan ulam timun aku tu sebagai penganti sayur. bijak tak? Timun masih lagi dalam kategori sayur kan? lantak lah apa orang nak fikir janji perut di isi.

selalu kita dengar timun ni ada kaitan dengan kecantikan. erk? ada orang pakai masker timun. Potong timun banyak-banyak lekatkan muka esok pagi tengok timun berkedut sebab kulit kita dah serat air dari timun tu. aku rasa segar je muka bangun tidur kalau lepas pakai masker timun.

lagi satu ada yang kata timun boleh hilangkan eyebag, yang ni berkesan juga kat aku. sebab aku dah try and eyebag aku berkurangan kecuali mata panda aku tu still berlingkar di bawah mata. s…

sedapnya.

Image
Hello November,

sepanjang cuti semester kali ini, aku cuma duduk rumah, tolong apa yang patut. cuci pinggan, sapu lantai, lap pinggan. Fuh sememangnya sungguh penat kalau menjadi seorang suri rumah tangga sepenuh masa.  Aku respect kat mak sebab dia sanggup penat lelah demi memastikan makan minum kami terjaga.

Sebelum itu aku nak kongsi keputusan peperiksaan akhir aku semester 4 yang lalu.  Syukran ada peningkatan sedikit. Masih lagi dapat AD. Berkat usaha penat lelah harungi semua cabaran ketika semester 4 akhirnya berbaloi juga. So tak lama lagi final semester mesti lebih busy. Tahniah juga buat semua rakan-rakan yang lain. Jumpa di Semester 5 nanti.

So, masa cuti semester kali ini aku memang habiskan masa dengan membuat kek. Yayy... semua menjadi even ada kucar kacir bahan x cukup tapi still kek itu sedap sebab dibuat dengan penuh kasih sayang.


dari kiri: kek lapis choco horlicks // sherperd pies // kek batik

dari kiri: puding caramel (tanpa telur) // biskut choco cips // kek lapi…