Posts

Showing posts from October, 2014

life is like a roller coaster.

Image
hello there,
sometimes kan.. ada orang akan mengadu masalah diorang dekat kita. jadi mula la kita nak bagi nasihat bagaikan. one thing yang aku perasan bila aku beri nasihat kat orang...kalau aku nak nyatakan contoh mcm banyak sangat bagus aku explain je. dia mcm ni tau bila kita bagi nasihat kat orang, nasihat kita tu berdasarkan apa yang dia dah story kat kita. 
nak bagi nasihat ni kene betul-betul jgak sbb tak semua orang terima nasihat kita dan tak semua nasihat kita ni betul. pernah terfikir tak kenapa kita mengadu kat orang lain bila kita sendiri ditimpa masalah?
konfirm pernah kan?

this is what we do when we have problem.. hahaha is it? not really right?


sebab bila kita tengah problem otak kita tak dapat cerna apa yang sebetulnya perkara kita patut buat and we tend to make the wrong decision.. and then what we do is to regret. sebetulnya yang boleh nasihat kan diri kita ialah diri kita sendiri sebab kita tahu apa perkara sebenar yg terjadi.. bila kita meluah kan org lain itu ha…

laziness

Image
Hye, it’s October.
Hari ni, terasa malas bercampur rajin. What I mean is I’m feeling wanna do something but then suddenly I felt lazy.  Okay let’s cut the crap. I’ve got my parcel yesterday, I bought something makeup stuff such as Naked 3 by Urban Decay Eye Shadow Palette, Naked 3 by Urban Story 12 Longlasting Makeup cover &corrector and Eyebrow Mini Class. Did I bought original one? Of course not babe. Haha.. I only bought the one that I afford. I’m sorry too lazy to post that makeup stuff here for the time being.
Urm-oh well, my convocation date out already. It was on 8th & 9th December 2014. And mine might be on 9th. Not so sure yet. I’ll share it later. and I was so happy about it.


So today, for my dinner.

Yeay. It’s boneless and skinless chicken breast. Grilled honey chicken urm.. i guess so. I didn’t know what should i name it. I just put all the things i want to marinated the chicken for 10-15 minutes. I put some oregano and parsley. And it tasty. My mom and my lil sis love…

when it comes to pairs, there's always have some imperfection

Image
Pairs.
All of us have our own partners. And all of us have some imperfection. When it comes to pairs there’s must be some imperfection. Look what around of us that comes into pairs. Look into the mirror and look carefully your face. Tengok, tengok betul-betul. Perasan tak? Kita ada sepasang mata, sebatang hidung, sepasang telinga, sepasang tangan, sepasang kaki, mulut. Perasan tak yang mata kita di sebelah kiri x sama dgn disebelah kanan, camtu juga kening, lubang hidung kita. But its not too obvious but you can detect it.
As for mine, my kening sebelah dia mcm terangkat tau. Lagi-lagi bila lukis kening tu kan, memang Nampak beza dia. That day, nak ambik lesen memandu so ambik la gambar saiz passport kat kedai. Serious tu la gmbar saiz passport aku yg terbaik setakat ni sebab diorang kasi licin muka aku gna photoshop. And terperasan dalam gambar tu kening aku terangkat sebelah. Padahal aku senyum mcm biasa je. Dah mcm kening Ziana Zain pulak.
Ok let’s cut the crap. Pokoknya, kalau kita n…