Posts

Showing posts from 2015

my dream comes true.

Hello village people...

gila,, lamanya tak update blog kan?

dah bulan june dah skrg.. konfirm adik-adik dah masuk sambung belajar kat ipta/matrikulasi/politeknik/ipts semua.

teringat pulak zaman dulu-dulu eksaited kemain nak masuk University uolls...

tapi I dapat 2nd intake punya batch. Kira bersyukur sangat UiTM tawarkan aku untuk lanjutkan pelajaran ke peringkat Diploma.

ok, sebenarnya sejak aku darjah enam aku dah tanam impian dalam hati "suatu hari nanti, aku nak sambung belajar kat UiTM."

sebab masa tu ada program smart camp untuk semua calon UPSR.. ada pihak dari UiTM sekali.. kalau tak silap aktiviti tu ialah cari harta karun.. memang best gila nak selesaikan soalan matematik. ok satu point tertinggal kat situ.. aku benci subjek matematik.

itu dulu. skrg aku minat matematik.. cuma aku tak berapa pandai sangat. tapi berkat usaha dpt jugak A masa SPM..

aku ditawarkan program Diploma Pengurusan Teknologi Pejabat atau dalam bahasa omputeh dia Diploma in Office Management …

hello again

Image
hello dear, its been a while tak berblogging.


well something came up suddenly this lately.


just so you want to know..  during Chinese New Year that day my laptop punya screen tetiba jd biru. With a description minta recovery what so ever.. nak hantar g kedai terus kedai tutup so end up tunggu kedai buka balik la nampaknya.. bila dah hantar ke kedai dia kata kalau windows original mmg free of charge sebab still under warranty.

so dia kata nanti kalau dah siap diorang akan call, and i was like waiting for about 3 weeks to get back my laptop and they said i need to pay for rm30.

oh wait.. that day they said its free of charge and my windows are original.

so i pun.. err what...



but then i found out that ada cd rom inside....

so i guess mmg betul free cause what i paid is for the CD-ROM for window. ya my original cd got lost already haha..

after recovery, everything new. windows 8.1 really troublesome eh...

and i lost all documents, pictures, movies, musics and etc.....



so i calm my self j…

Ikan Goreng Bersambal untuk Dia

Image
Hello..





Ikan Goreng Bersambal untuk dia...

tapi dia tu siapa?

hahaha


p/s: Mak ngan adik gua tambah tiga kali nasi. Ni kes betul-betul sedap ke betul-betul lapar?

hahaha

terkilan.

Image
it's 14 February, Happy Valentine's Day. We know our own limits. thats all.


ok lupakan pasal Valentine's Day.


terkilan.


yes, memang rasa terkilan.


kenapa?

-sebab dalam keriangan mendapat berita invitation interview, di situ kebenaran terbongkar.


i've google about that company. and from what i've read, most of them ckp company tu scammers.


terkilan sebab fresh graduates yang takda working experience sungguh-sungguh nak cari kerja tapi tak payah la buat iklan smpai mcm tu kan rasa tertipu la.


Syukur, Tuhan bagi petunjuk awal. Kawan pun inform company tu scammers. Malas nak mentioned nama company tu. sebab nanti konfirm dia tukar nama company lain plak.


so to all fresh graduates, please be careful.


p/s: kalau tak ada angin, tak mungkin pokok bergoncang.




kecewa. suka sgt ambik kesempatan kat fresh graduates mcm aku ni. hummmmmh..

just saying...

Image
Hello everybadehhh...
Wah.. Tahniah buat kawan-kawan yang dah dapat result sem lepas.. kalau kurang memuaskan taka pa, boleh cuba lagi semester depan.

 Lagi satu ni,
nak ucapkan tahniah buat kawan yang dpt tawaran melanjutkan pelajaran ke peringkat Degree. Tahniah jgn sia-siakan.. jangan mengeluh bila dah smpai peringkat tinggi mcm tu.  Bukan nak mengata ini Cuma pendapat aku je, harap tak ada yang ambik hati. Kalau ada aku susun sepuluh jari minta maaf. Seperti yang aku dah katakana aku Cuma menyatakan pendapat aku.

Waktu aku diploma dulu aku tak pernah terfikir nak sambung degree sebab aku tahu kemampuan aku. Jadi aku memang tak pasang niat pada mula nya. Tapi makin nak habis pengajian, ramai pulak yang suntik perasaan aku nak sambung degree. Seriously memang dah bincang dengan mak, nak minta restu. Itu pun sebab aku pujuk mak aku sampai dia kata “Yes”.  Tapi dalam pada aku nak memohon online.. ada halangan berlaku.. jadi aku tak salahkan sesiapa lah. Mungkin Tuhan rancang yang ter…

benda-benda manis.

Image
hello February,

bulan itu~~ bulan cintaaa~~

hahaha...
hari ni aku terlebih rajin, aku buat kek cheese leleh dengan congo bars..


seriously aku muak makan seketul congo bars sebab dia terlalu manis.... manis memang manis gila.. sape suka makan benda manis mmg fav diorang la... aku dah muak makan benda manis..

dulu time kecil2 suka je makan benda2 manis.. tapi sekarang dah tak suka..

ok tu je bye. haha

anti Tauge

Image
hello,

tahu tak apa itu Tauge?  ape?? Tauke?? bukan Tauke, sayur tauge la.

aku tak suka makan sayur tauge. Serious! bau dia buat aku tak suka. Tambah lagi aku sakit perut lepas makan sayur tauge. Sama juga dengan bubur kacang hijau.. konfirm duduk dalam tandas la jawabnya.

tadi, dinner dgn kengkawan. Tengok menu ada Mee Sup. tergerak hati nak order. sebelum order tu aku tanya dulu kat pekerja situ, dalam mee sup ada apa?

dah dapat kepastian tak ada sayur tauge, baru proceed order. HAHAHA

sebab tu aku tak suka order mee goreng kat kedai, konfirm ada sayur tauge. Kenapa harus ada sayur tauge? kenapa dan kenapa?? letak la sayur lain ke, even aku tak makan sayur. tapi kalau tak letak sayur lagi aku suka. KAHKAHKAH!

paling pelik lah bila aku order nasi goreng ada campur sayur tauge.

aku tak tipu. first time aku makan nasi goreng ada sayur.  aku order nasi goreng sardin kalau tak silap masa tu. Tauge je banyak, sardin nye mana? memang kecewa gila kut. nak kene asingkan tauge dah sekian lama…

duit yang hilang

Image
hello,

Nak cerita ni, tadi aku pergi withdraw duit kat ATM.. ada la keluarkan 4 keping camtu terus masukkan dalam purse.  Then masa otw balik tu singgah kat satu kedai jap..nak top up RM10. Tapi takde duit pecah so ambik la sekeping duit tu tadi jadi tinggal la 3 keping kan.  Masuk je dalam kereta aku bukak purse nak simpan duit baki tadi dan aku rasa pelik sebab duit yg aku withdraw tadi tinggal dua keping je lagi. Cari punya cari tak jugak jumpa-jumpa. No choice kawan pun suggest pergi cari kat bank tadi.

So, pergi la kami cari balik kat bank tadi cari-cari tepi2 jalan mana tau tercicir ke. Tapi tak juga jumpa-jumpa. ok masa tu aku dah give up, pasrah je lah dengan duit tu. nak buat macam mana kalau benda dah jadi kan. nak tercicir ke hilang ke kita tak tau. Tapi kawan aku berusaha lagi cari. Dia suruh cari dalam kereta. aku pun cari-cari tak jugak jumpa-jumpa smpai bawah seat aku cari. Then kawan aku pun cari juga bawah seat.

Tiba-tiba..


tu dia... haaa jumpa pun.. rupanya tercicir …

nampak cerah sikit...

Image
hello uolls,

hari ni nak cerita pasal produk skincare je.. produk skincare yg aku pernah pakai hingga yang latest ni..

Dulu aku pernah try macam-macam jenis skincare. Bunyi dulu tu macam dah lama sangat kan? Hahaha, ok macam ni masa aku kecil-kecil dulu aku suka barang-barang make-up, sikit sikit nak make-up gedik kan.. hahaha....paling suka la gincu dulu.. mak aku punya, aku selalu curi-curi guna. Ye la masa kecil-kecil dulu suka sgt bibir merah bak delima. Tapi bila dah besar ni bibir belah atas Nampak gelap..arghhh bencinyaa...
eh lain pula dah.. ok berbalik kepada skincare yg aku pernah pakai dulu aku pernah pakai Fair and lovely, Shurah, eversoft aku guna pencuci muka je. Start form 4 aku masuk sekolah asrama, masa tu aku dah start mengedik guna produk lengkap siap ada toner, kirm malam krim siang lah...aku guna produk Safi Balqis sekali dengan losyen badan. Aku terikut cakap kawan aku sebab dulu dia gelap juga, then dia pakai safi dia cerah sikit dia kata. Aku pun nak jugak cer…

another start

Image
Happy New Year 2015!!
Wow, time flies so fast. Rasa macam baru semalam 2014 tup tup hari ni dah 2015. 2014 dah berlalu a new book to begin our chapter 1 and page 1. Mostly ramai yang akan fikir soal azam tahun baru, but end up azam tu terkandas macam tu je. So let us make it easy lah kan jangan azam tinggi sangat. For me my 2015 resolution is i just want to be happy. 
Hopefully this 2015 will bring more laughters, joyfullness, happiness, prosperity, good health and memorable moment to be remember.

2014 is the most tough year for all Malaysian and all of us know what happen within 2014 kan? Industri penerbangan mengalami pelbagai cabaran dan dugaan sepanjang 2014. Natural disaster pun teruk 2014. And my thoughts and prayer are for them all.

A moment of silence for remembering the souls that departed from this world and may they rest in peace.
-----------------------------------------------
nahhh its already 14 days in 2015.. baru sekarang nak ucap happy new year.. so those words above…