Saturday, February 14, 2015

Ikan Goreng Bersambal untuk Dia



Hello..





Ikan Goreng Bersambal untuk dia...

tapi dia tu siapa?

hahaha


p/s: Mak ngan adik gua tambah tiga kali nasi. Ni kes betul-betul sedap ke betul-betul lapar?

hahaha

terkilan.



it's 14 February, Happy Valentine's Day. We know our own limits. thats all.


ok lupakan pasal Valentine's Day.


terkilan.


yes, memang rasa terkilan.


kenapa?

-sebab dalam keriangan mendapat berita invitation interview, di situ kebenaran terbongkar.


i've google about that company. and from what i've read, most of them ckp company tu scammers.


terkilan sebab fresh graduates yang takda working experience sungguh-sungguh nak cari kerja tapi tak payah la buat iklan smpai mcm tu kan rasa tertipu la.


Syukur, Tuhan bagi petunjuk awal. Kawan pun inform company tu scammers. Malas nak mentioned nama company tu. sebab nanti konfirm dia tukar nama company lain plak.


so to all fresh graduates, please be careful.


p/s: kalau tak ada angin, tak mungkin pokok bergoncang.




kecewa. suka sgt ambik kesempatan kat fresh graduates mcm aku ni. hummmmmh..

Friday, February 13, 2015

just saying...

Hello everybadehhh...

Wah.. Tahniah buat kawan-kawan yang dah dapat result sem lepas.. kalau kurang memuaskan taka pa, boleh cuba lagi semester depan.


 Lagi satu ni,

nak ucapkan tahniah buat kawan yang dpt tawaran melanjutkan pelajaran ke peringkat Degree. Tahniah jgn sia-siakan.. jangan mengeluh bila dah smpai peringkat tinggi mcm tu.  Bukan nak mengata ini Cuma pendapat aku je, harap tak ada yang ambik hati. Kalau ada aku susun sepuluh jari minta maaf. Seperti yang aku dah katakana aku Cuma menyatakan pendapat aku.


Waktu aku diploma dulu aku tak pernah terfikir nak sambung degree sebab aku tahu kemampuan aku. Jadi aku memang tak pasang niat pada mula nya. Tapi makin nak habis pengajian, ramai pulak yang suntik perasaan aku nak sambung degree. Seriously memang dah bincang dengan mak, nak minta restu. Itu pun sebab aku pujuk mak aku sampai dia kata “Yes”.  Tapi dalam pada aku nak memohon online.. ada halangan berlaku.. jadi aku tak salahkan sesiapa lah. Mungkin Tuhan rancang yang terbaik untuk aku.

Aku tipu ramai org kata aku dah mohon. Padahal aku tak mohon pun, MUET pun aku tak ambil masa tu. Lecturer aku ada tanya aku nak sambung ke tak lepas habis diploma, first aku kata tak. Then bila dah disuntik perasaan tu aku kata ya. Jadi dalam kelas memang aku tanya la itu ini pasal course time degree.  Tapi jauh dalam lubuk hati aku tau, aku memang tak dapat sambung buat masa ini.

Bila tiba hari keputusan diumumkan. Aku bagitau kawan-kawan aku yang aku memang tak apply bila mereka tanya aku dapat course apa. 

Bagi aku, tak perlu lah kita ikut kawan.  Maksud aku impian kita. Ok tak pe belajar tak pernah ada had umur, nanti-nanti pun aku boleh sambung degree kalau aku nak.  Mungkin sekarang aku masih tak tau apa impian aku, apa hala tuju hidup aku. Tapi aku percaya di sebalik semua ni mesti ada hikmah. 


Dan seperti yang ramai kawan aku kata, degree totally different dgn diploma.  Memang tak boleh survive kalau terbawak-bawak style study time diploma dulu and  I just smiled.




Btw, thank you buat kawan-kawan yang tak putus-putus bagi sokongan dan kata-kata semangat.  I might have nothing now. But i hope in future i’ll have everything.


Monday, February 2, 2015

benda-benda manis.

hello February,

bulan itu~~ bulan cintaaa~~

hahaha...
hari ni aku terlebih rajin, aku buat kek cheese leleh dengan congo bars..


seriously aku muak makan seketul congo bars sebab dia terlalu manis.... manis memang manis gila.. sape suka makan benda manis mmg fav diorang la... aku dah muak makan benda manis..

dulu time kecil2 suka je makan benda2 manis.. tapi sekarang dah tak suka..

ok tu je bye. haha