Posts

Showing posts from February, 2015

Ikan Goreng Bersambal untuk Dia

Image
Hello..





Ikan Goreng Bersambal untuk dia...

tapi dia tu siapa?

hahaha


p/s: Mak ngan adik gua tambah tiga kali nasi. Ni kes betul-betul sedap ke betul-betul lapar?

hahaha

terkilan.

Image
it's 14 February, Happy Valentine's Day. We know our own limits. thats all.


ok lupakan pasal Valentine's Day.


terkilan.


yes, memang rasa terkilan.


kenapa?

-sebab dalam keriangan mendapat berita invitation interview, di situ kebenaran terbongkar.


i've google about that company. and from what i've read, most of them ckp company tu scammers.


terkilan sebab fresh graduates yang takda working experience sungguh-sungguh nak cari kerja tapi tak payah la buat iklan smpai mcm tu kan rasa tertipu la.


Syukur, Tuhan bagi petunjuk awal. Kawan pun inform company tu scammers. Malas nak mentioned nama company tu. sebab nanti konfirm dia tukar nama company lain plak.


so to all fresh graduates, please be careful.


p/s: kalau tak ada angin, tak mungkin pokok bergoncang.




kecewa. suka sgt ambik kesempatan kat fresh graduates mcm aku ni. hummmmmh..

just saying...

Image
Hello everybadehhh...
Wah.. Tahniah buat kawan-kawan yang dah dapat result sem lepas.. kalau kurang memuaskan taka pa, boleh cuba lagi semester depan.

 Lagi satu ni,
nak ucapkan tahniah buat kawan yang dpt tawaran melanjutkan pelajaran ke peringkat Degree. Tahniah jgn sia-siakan.. jangan mengeluh bila dah smpai peringkat tinggi mcm tu.  Bukan nak mengata ini Cuma pendapat aku je, harap tak ada yang ambik hati. Kalau ada aku susun sepuluh jari minta maaf. Seperti yang aku dah katakana aku Cuma menyatakan pendapat aku.

Waktu aku diploma dulu aku tak pernah terfikir nak sambung degree sebab aku tahu kemampuan aku. Jadi aku memang tak pasang niat pada mula nya. Tapi makin nak habis pengajian, ramai pulak yang suntik perasaan aku nak sambung degree. Seriously memang dah bincang dengan mak, nak minta restu. Itu pun sebab aku pujuk mak aku sampai dia kata “Yes”.  Tapi dalam pada aku nak memohon online.. ada halangan berlaku.. jadi aku tak salahkan sesiapa lah. Mungkin Tuhan rancang yang ter…

benda-benda manis.

Image
hello February,

bulan itu~~ bulan cintaaa~~

hahaha...
hari ni aku terlebih rajin, aku buat kek cheese leleh dengan congo bars..


seriously aku muak makan seketul congo bars sebab dia terlalu manis.... manis memang manis gila.. sape suka makan benda manis mmg fav diorang la... aku dah muak makan benda manis..

dulu time kecil2 suka je makan benda2 manis.. tapi sekarang dah tak suka..

ok tu je bye. haha