my dream comes true.

Hello village people...

gila,, lamanya tak update blog kan?

dah bulan june dah skrg.. konfirm adik-adik dah masuk sambung belajar kat ipta/matrikulasi/politeknik/ipts semua.

teringat pulak zaman dulu-dulu eksaited kemain nak masuk University uolls...

tapi I dapat 2nd intake punya batch. Kira bersyukur sangat UiTM tawarkan aku untuk lanjutkan pelajaran ke peringkat Diploma.

ok, sebenarnya sejak aku darjah enam aku dah tanam impian dalam hati "suatu hari nanti, aku nak sambung belajar kat UiTM."

sebab masa tu ada program smart camp untuk semua calon UPSR.. ada pihak dari UiTM sekali.. kalau tak silap aktiviti tu ialah cari harta karun.. memang best gila nak selesaikan soalan matematik. ok satu point tertinggal kat situ.. aku benci subjek matematik.

itu dulu. skrg aku minat matematik.. cuma aku tak berapa pandai sangat. tapi berkat usaha dpt jugak A masa SPM..

aku ditawarkan program Diploma Pengurusan Teknologi Pejabat atau dalam bahasa omputeh dia Diploma in Office Management and Technologi which is known as OM114.. tapi skrg dah tukar kod jadi BM118. under faculty Business Management.

seriously aku terima je la course ni, sebenarnya nak ambik Pengurusan Pelancongan. tapi something went wrong at that time. so terima je la OM ni kan..pujuk hati sendiri waktu tu.



course ni memang la tak popular macam course engineering... tapi course ni la best tak heavy sangat.

for me la, course ni ok. and I like.. weh kat kampus I ramai student OM and kawan-kawan dari course lain every sem akan kata macam ni, "budak OM kalau pergi dinner memang daboom gempak..." sebab every sem konfirm ada event dari budak semester 4.. dinner tu memang wajib ada...kadang-kadang sampai tiga empat lima dinner untuk satu sem.


kalau ada adik-adik abang-abang kakak-kakak yg dpt tawaran program ni, jgn risau course ni mmg tak heavy... aku nak lari dari subject akaun aku jumpa balik account masa part 5 nasib baik dpt A. mujur basic account aku tak lupa.

finally, I graduated from UiTM.. aku convo ke 81 disember 2014 yg lepas.

so my dream comes true.


No comments:

Post a Comment

#satu

Assalamualaikum readers (bagi je salam walaupun takada orang baca, atleast nampak beradab sikit.) Ternyata jarang sekali aku menarikan jar...